Mimoriadna informácia: Zrušené podujatie - Divadlo Na Sídlisku: Traja vlci a prasiatko

Články

Kočí With II 2021
V Galérii Alfa v Kasárňach/Kulturparku sa v spoločnom projekte a vzájomnom dialógu  Spatial Cases predstaví dvojica popredných moravských umelcov Václav Kočí (1981) a Břetislav Malý(1985). Ich tvorbu si budú môcť návštevníci pozrieť od 25. apríla do 9. júna 2024.
Nádej zomiera posledná
Úsmevná groteska s prvkami kabaretu a čierneho humoru o našej každodennosti, neúspechoch, absurdite života a vytrvalej viere, že raz bude lepšie, len treba vydržať, spríjemní večer divákom v Historickej radnici.
Pucung
Unikátny multižánrový protikorupčný festival Pucung opäť prinesie program plný diskusií, koncertov, inšpiratívnych talkov či workshopov. Siedmy ročník, ktorý sa uskutoční v Kasárňach/Kulturparku v dňoch 26. a 27. apríla 2024, sa bude niesť v znamení hesla Patríme na západ.
tichá noc2
Bratislavské divadlo GUnaGU pozýva divákov do Historickej radnice na čiernu komédiu Viliama Klimáčka nielen o Vianociach Tichá noc (silenta nokto), ktorú uvedie 27. apríla 2024 o 17:00 hod.
UTC
Košice znovu ožijú multižánrovým festivalom USE THE C!TY už po šestnásty raz a vy sa máte na čo tešiť. V dňoch 2. – 5. mája 2024  na vás čaká pestrý program v meste. Nezabudnite sa zastaviť pri Urbanovej veži, v átriu Historickej radnice, pri Dolnej bráne, ale aj na Sídlisku Nad jazerom. Všetky podujatia sú bezplatné a vstupenkou pre celé rodiny je dobrá nálada.
Next step
Kunsthalle/Hala umenia sa opäť roztancuje. Počas dvoch dní sa na parkete budú striedať tanečníci rôznych vekových kategórií, ktorým učaril tanec, konkrétne hip-hop. Pomyselne nás prenesú do 70. rokov minulého storočia do Južného Bronxu v New Yorku, kde tento hudobno-tanečný žáner vznikol.
oči
Oči, a to ešte Heľenine sa na svojich fanúšikov prídu pozrieť do Kasární/Kulturparku 5. mája 2024 o 19:00 hod. A nielen pozrieť, ale predovšetkým im zahrať a zaspievať tie najobľúbenejšie hity z ich produkcie.
Nesmrteľný tanečník
Takmer dve hodiny emócií, skvelých tanečných a speváckych výkonov, živý orchester.. To všetko vás vtiahne priamo do deja predstavenia Nesmrteľný tanečník, ktoré uvedie Poddukelský umelecký ľudový súbor (PUĽS) v Kunsthalle/Hale umenia 8. mája 2024 o 18:30 hod.
Jackson
Chcete zažiť neskutočnú show plnú emócií, tanca, príbehu a odkazu? DANCING MACHINE by SacMJJ Michael Jackson Tribute special edition vyráža na turné s neobíde ani Košice. V Historickej radnici vystúpi s najväčšími hitmi kráľa popu 9. mája 2024 o 19:00 hod.
adamec1
Slovenský spevák Lukáš Adamec vyráža na dlho očakávanú koncertnú šnúru BODKA TOUR. Aj v Košiciach sa fanúšikovia môžu tešiť na piesne Horúca Láska, Tancuj mi, Najviac, Veď vieš..., ktorými sa zvýraznil na slovenskej hudobnej scéne. Domácemu publiku ich zaspieva 10. mája 2024 o 19:00 hod. v Kasárňach/Kulturparku.
interná preniéra
Zažite príbeh plný napätia, túžby po moci, ale aj humoru a najmä lásky. Pôvodný muzikál Studňa lásky podľa najkrajšej slovenskej povesti rozpráva príbeh lásky tureckého kupca Omara a jeho milej Fatimy, ktorú na Trenčianskom hrade väznil gróf Zápoľský. 
Silné reči
Máj je mesiacom lásky vo všetkých podobách. Prácu oslavujeme dňom pracovného pokoja, víťazíme nad fašizmom, čaká nás deň matiek, ošetrovateliek, pôrodných asistentiek a dokonca aj medzinárodný deň bez diét. Poďte s komikmi zo Silných rečí osláviť lásku k humoru smiechom.
Moje baby
Tri generácie žien – dcéra, mama, stará mama a jeden rok v ich živote. Hľadanie strateného otca, hľadanie potenciálneho partnera, hľadanie zmyslu života aj narodenie dieťaťa a jedna smrť. To všetko uvidíte v novej divadelnej hre Moje baby, ktorá mala v januári premiéru na domovskej scéne v bratislavskom Štúdiu L+S v Historickej radnici 13. mája 2024 o 18:00 hod.
Krvavé peniaze1
Divadlo Múza Teatro v spolupráci so štúdiom L+S obohatí divadelné večery v Historickej radnici napínavou detektívkou autorského tria, troch bratov, ktorí píšu pod značkou Heather Brothers (Bratia Heatherovci), Krvavé peniaze.
Pi čaj1
Do bláznivého sveta divadelného zákulisia pozýva divákov Divadlo komédie, ktoré na scéne Historickej radnice uvedie jednu z najúspešnejších francúzskych komédií posledných rokov, ocenenú Moliérovou cenou Pi čaj, miláčik! Nazrieť do divadelnej kuchyne môžete 16. mája 2024 o 18:00 hod.
holokaust
Ešte medzi nami žijú ľudia, ktorí prežili holokaust a môžeme si vypočuť ich príbeh na vlastné uši, stretnúť ich, vnímať ich naživo a precítiť ich skúsenosť. V rozhovore s Dagmar Mozolovou 17. mája 2024 o 18:00 hod. vyrozpráva svoj príbeh preživšia Denisa Nikodémová.
Killer Queen1
Unikátna Queen show priamo z Londýna mieri na Slovensko. Priaznivcom hudobnej ikony prinesie neopakovateľný zážitok plný hudobného umenia a energie. Legendárna skupina ožije aj v košickom Amfiteátri 19. mája 2024 o 20:00 hod.
horúce leto2
Divadelnú sálu Historickej radnice ovládne komédia o tom, ako chutí sloboda Horúce leto 68 (ako sme utekali). Do Košíc ju prinesie divadlo GUnaGu 23. mája 2024 o 19:00 hod.
Lužifčák
Lužifčák podcast vyráža na turné a natáčať bude naživo pred publikom. Zabávači Jakub Lužina a Gabo Žifčák prídu so svojim stand-upom aj do Historickej radnice 24. mája 2024 o 19:00 hod. a stretnú sa zoči voči divákom. Pri troche šťastia môžete byť jeho súčasťou. Vyspovedajú vás.
prevažne
Máte chuť sa pobaviť a zasmiať sa? Máme pre vás tip. V Historickej radnici na vás čaká úžasná show s hercom Lukášom Latinákom, jeho hosťami, hudbou a veľkou dávkou humoru v réžii Michala Spišáka. Všetci sú pripravení rozveseliť každého, kto sa rozhodne stráviť večer v spoločnosti vtipných ľudí 27. mája 2024 o 19:00 hod.
poplach
S brilantnou komédiou jedného z najúspešnejších britských dramatikov súčasnosti Raya Cooneyho Poplach v hoteli Westminster prichádza do Historickej radnice Divadlo Artynas, ktoré garantuje smiech od začiatku až do konca predstavenia. Uvedie ho 30. mája 2024 o 19:00 hod.
Jana_Kirschner1
Leto v Kulturparku prídu osviežiť dobrou hudbou Jana Kirschner s kapelou a Štefan Štec & Fajta.  Na hlavnom pódiu v areáli parku vystúpia na  dvojkoncerte 6 . júla 2024 o 19:00 hod.
Dokonalé dieťa1
Máte pocit, že doma vás už nikto nepočúva? Chcete konečne počuť nejaký dospelý hlas povedať súvislú myšlienku až dokonca alebo len zažiť chvíľku ticha? Vitajte na dokonalej rodičovskej divadelnej terapii Dokonalé dieťa v Historickej radnici, na ktorej sa môžete zúčastniť 30. januára 2024 o 19:00 hod.
430023819_830008299139372_8122905723936558502_n
Medulienka, Učiteľka tanca, Zvonky zvoňte, ZRPŠ, to sú len niektoré z množstva skladieb, ktoré doslova zľudoveli. Za týmito hitmi je žijúca legenda slovenskej populárnej hudby Pavol Hammel - spevák, gitarista, skladateľ, producent, ale aj výtvarník a skupina Prúdy.
Gapa
Plnokrvný blues a funk čaká na poslucháčov na koncerte Gapa & Mečiar Blues Connection so špeciálnym hosťom Arpádom Farkašom v Kasárňach/Kulturparku 28. marca 2024 o 19:30 hod. Ich koncerty sú gitarovo-saxofónovou hrmavicou počas spoločnej, ale i sólovej hry.
Plnou parou.jpeg
Do Mestského divadla Košice PLNOU PAROU prichádza priamo z centra Prahy Divadlo Palace. Už roky láka svojich divákov na úspešné tituly, ktoré sa môžu pochváliť výnimočným hereckým obsadením. Pod jednou strechou sa tu stretáva skutočná herecká elita.
Bez názvu
EUROPEAN FASHION PASSPORT Slovakia 2024 je medzinárodný módny projekt, ktorý nadväzuje na jeho niekoľkoročný úspech v Sarajeve.  Podporuje módnych návrhárov naprieč Európou a odovzdáva im pomyselný "fashion passport", aby mohol návrhár dobiť módny svet aj za hranicami. Vďaka projektu sa prepájajú aj módne svety medzi Áziou a Európou. 
maler-nestandard1
V rýchlej dobe sa nemáme kedy zastaviť, prinúti nás k tomu iba ak nehoda. Tak ako obchodníka Alfreda Trapsa, hrdinu divadelnej hry švajčiarskeho dramatika Friedricha Dürrenmatta Malér, ktorú uvedie divadlo Astorka v Historickej radnici 20. apríla 2024 o 18:00 hod.
Amadeus
Slovenské divadlo tanca, ktoré sa za roky svojho jestvovania už tešilo aplauzu od divákov po celom svete, prichádza s úplne novým predstavením Amadeus, ktoré si budú môcť vychutnať aj diváci v Košiciach. Baletným umením ožije Kunsthalle/Hala umenia 16. apríla 2024 o 19:00 hod.
O lásce1
Perfektne zohraná dvojica českých hercov Karel Roden a Jana Krausová tentokrát medzi nás vstúpia ako pár stredného veku, ktorý o polnoci vo svojom prepychovom byte preberá rôzne traumy zo svojho vzťahu.
PIPI
Na okraji malého mestečka stojí vila Vilôčka a v nej býva úplne samo deväťročné dievčatko s vlasmi ryšavými ako líška, spletenými do vrkočov, obrovskou silou, hlavou plnou výborných nápadov a srdcom tak veľkým a dobrým, že by sa doňho vošiel celý svet.
Staré dámy
Skvelá hra štvorice nórskych autorov Staré dámy "Gammel Dame Er Vond Å Vende" v réžii Juraja Nvotu, s ktorou príde do Historickej radnice Štúdio L+S, spríjemní divákom dva večery. Herecké ikony Kamila Magálová (Maggi) a Zdena Studenková (Elizabeth),  ovládnu javisko divadelnej sály 24. a 25. marca 2024 o 19:00 hod.
Burke1
Vynikajúca zábava a jedinečné herecké výkony čakajú na divákov v Historickej radnici 12. apríla 2024 o 18:00 hod. Divadlo Astorka prinesie do Košíc jednu z najlepších a najúspešnejších komédií v moderných dejinách česko-slovenského divadla Čudné popoludnie dr. Zvonka Burkeho.