Z polievkových hrncov sa bude šíriť chuť a vôňa rôznych národov

Blíži sa jeseň a s ňou aj obľúbený, a hlavne veľmi chutný formát s veľkou koncentráciou rôznorodých kultúr v hrnci. Čím ich naplniť a zasýtiť návštevníkov ôsmeho Polievkového festivalu bude úlohou súťažných tímov, ktoré pripravia nielen zaujímavé kulinárske dobroty, ale predstavia inakosť tej-ktorej komunity a krajiny.

Druhá októbrová sobota je už tradične vyhradená „polievkáču“, ktorý zasýti. Keď chcete ochutnávať ako sa varí v kuchyniach v Košiciach, kde žijú okrem Slovákov aj ľudia z rôznych krajín, nepremeškajte dátum 12. október a príďte do areálu Kasární/Kulturparku už o 14:00 hod. Budú sa podávať polievky, ktoré prezentujú odlišnosť a rozmanitosť minorít, ich kultúru, zvyky, korene či životný štýl. Polievkový festival je vyvrcholením festivalu Rozmanitosť a rozmanité budú aj polievky.

Ich príprava je jednoduchá, finančne nenáročná a ľahko sa s ňou delí. Ľudia majú príležitosť koštovať, čo ktorý tím ukuchtí a hlasovať, ktorá bola najviac naj. Minimálne dvojčlenné tímy, ktoré budú variť a prezentovať sa pred stovkami ľudí, sa môžu do súťaže hlásiť do 15. septembra prostredníctvom prihlášky pre komunity, ktorú nájdete na webovej stránke vymenniky.sk. Ich úlohou je pripraviť 40 litrov polievky. Do rovnakého termínu sa môžu hlásiť aj dobrovoľníci a brigádnici nad 18 rokov.

Základnou myšlienkou Polievkového festivalu je spoznať národy, kultúry, komunity, menšiny, ktoré sa chcú prezentovať pred celými Košicami a zaujať svojou výnimočnosťou, aktivitami, záujmami a hlavne polievkou, ktorá sa varí doma. Každý návštevník by mal mať na zreteli, že polievky degustujeme a vychutnávame, spoznávame minority mesta a nadväzujeme či rozvíjame vzťahy.

„Polievkáči“ budú o priazeň ochutnávačov súperiť o zlatú, striebornú alebo bronzovú lyžicu. Svoju jedinečnosť môžu zvýrazniť aj oblečením, hudobným, divadelným či iným vystúpením alebo napríklad originálnou výzdobou stánku. Fantázii sa medze nekladú.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.